Foto: John Schnobrich

Het programma Oog voor Impuls groeit! Met verschillende nieuwe tools krijgen zzp’ers extra ondersteuning bij het kiezen van een passende arbeidsongeschiktheid- en pensioenvoorziening. Daarom werd het de hoogste tijd om de website in een nieuw jasje te steken. 

Via financiële regelingen stimuleert Oog voor Impuls zzp’ers, opdrachtgevers en werkgevers in de culturele en creatieve sector om een gezonde en duurzame beroepspraktijk in te richten. Hierbij is er speciale aandacht voor arbeidsongeschiktheid en pensioen. Veel zzp’ers zijn namelijk onverzekerd en sparen nog niet voor later. Ze vinden het vaak lastig kiezen uit het enorme aanbod van voorzieningen. Om zzp’ers beter te informeren en ondersteunen, heeft Oog voor Impuls verschillende handige tools ontwikkeld: 

  • Fix je AOV | Help als opdrachtgever je ingehuurde zzp’ers met hun arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Organiseer in samenwerking met Oog voor Impuls een workshop en ontvang een gedeelte van de gemaakte kosten terug. 
  • Zoë de Ziener | Een online tool, ontwikkeld door ontwerpbureau Muzus, die zzp’ers uit de sector op een laagdrempelige manier laat nadenken over hun pensioen. 
  • De Pensioenkijker | Een online tool, ontwikkeld door ontwerpbureau Muzus, die zzp’ers uit de sector laat weten welke manier van sparen het beste bij hen past én richting geeft in het oerwoud van mogelijkheden. 
  • Testimonials | Korte video-interviews, gemaakt door videoproductiebedrijf Catch Your Moment, waarin aanvragers van de regeling Nu voor Later en Zelfverzekerd vertellen over hun beroepspraktijk en de voorzieningen die zij hebben afgesloten. 

  Overzicht en inzicht  

  Bovengenoemde tools én alle financiële regelingen vind je vanaf nu in een handig overzicht op de vernieuwde website van Oog voor Impuls. Op de hoofdpagina geef je aan of je zzp’er, opdrachtgever of werkgever bent. Vervolgens kun je per thema (zoals bijvoorbeeld pensioen of arbeidsongeschiktheid) alle bijbehorende regelingen, tools en filmpjes vinden. Zo kun je gemakkelijk advies inwinnen of financiering aanvragen voor je voorzieningen! 

  Vooraankondiging: de Zelfverzekerd Zelfcheck

  Wil je graag een arbeidsongeschiktheidsvoorziening regelen, maar weet je echt niet welke je moet kiezen of waar je moet beginnen? Houd de nieuwe website van Oog voor Impuls dan goed in de gaten! Daar verschijnt binnenkort de Zelfverzekerd Zelfcheck; een test die je helpt oriënteren bij het kiezen van een voorziening die het beste aansluit op jouw situatie. De test wordt ontwikkeld door communicatiebureau Blauwe Zone